EMMER-RUNDSTYKKER (24 stk.) INGREDIENSER: 1 kg finmalt emmer 2 ts salt 8 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann) 100 gram smeltet smør eller olje (Jeg brukte Berit Nordstrands rapskokos-smør) 1 ss honning 1/2 pakke gjær FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen de tørre ingrediensene. - Løs opp gjær, honning og det smeltede smøret eller oljen i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.) - Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. - Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer. - Eltes litt, før du former til rundstykker som du fordeler på to stekebrett. - Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen havregryn eller frø til pynt. - Dekk til rundstykkene og la de heve i 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten om du har plass til et stekebrett der. Da kan du steke ferske rundstykker til frokost. - Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 15 - 20 minutter. - Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
EMMER-RUNDSTYKKER (24 stk.) INGREDIENSER: 1 kg finmalt emmer 2 ts salt 8 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann) 100 gram smeltet smør eller olje (Jeg brukte Berit Nordstrands rapskokos- smør) 1 ss honning 1/2 pakke gjær FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen de tørre ingrediensene. - Løs opp gjær, honning og det smeltede smøret eller oljen i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.) - Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. - Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer. - Eltes litt, før du former til rundstykker som du fordeler på to stekebrett. - Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen havregryn eller frø til pynt. - Dekk til rundstykkene og la de heve i 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten om du har plass til et stekebrett der. Da kan du steke ferske rundstykker til frokost. - Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 15 - 20 minutter. - Avkjøles på rist.