EMMER-RUNDSTYKKER (24 stk.)
INGREDIENSER:
1 kg finmalt emmer
2 ts salt
8 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på
benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann
for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann)
100 gram smeltet smør eller olje (Jeg brukte Berit
Nordstrands rapskokos-smør)
1 ss honning
1/2 pakke gjær
FRAMGANGSMÅTE:
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Løs opp gjær, honning og det smeltede smøret eller oljen i det lunkne
vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.)
- Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene. Deigen
kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin.
- Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel
størrelse, dvs. minst et par timer.
- Eltes litt, før du former til rundstykker som du fordeler på to
stekebrett.
- Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen
havregryn eller frø til pynt.
- Dekk til rundstykkene og la de heve i 1 – 1,5 time i romtemperatur,
eller i kjøleskap over natten om du har plass til et stekebrett der. Da
kan du steke ferske rundstykker til frokost.
- Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 15 - 20 minutter.
- Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser