fbpx

Banankake

(1 liten langpanne )

Ingredienser

5-6 godt modne bananer (ca. 500 g)
2 ss honning (70 g)
6 mellomstore egg
350 g finmalt spelt, dala landhvete eller emmer
200 g rårørsukker
1 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
2 ts
kanel
1 ts ingefær
1 ts salt
100 g valnøtter, grovhakket
100 g mørk sjokolade, grovhakket
1 dl rapsolje

En næringsrik kake, som egner seg godt til kaffen når man er litt småsulten.
Oppskriften kan halveres og stekes i en brødform.

Framgangsmåte

  1. Mos bananene, og bland dem sammen med egg og honning i en foodprosessor.
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle.
  3. Rør så inn alt det våte sammen med det tørre, også rapsoljen.
  4. Hell røren over i en bakepapirkledd liten langpanne (ca. 32 cm  x 24 cm)
  5. Stekes i ca. 40-45 minutter på 175 grader.
  6. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en fyrstikk eller bakepinne i kaken.
  7. Avkjøles på rist
  8. Kaken kan fryses, gjerne i ferdig oppskjærte biter / skiver.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram