fbpx

Emmer

Emmer (lat. Triticum turgidumer) er en urgammel kornsort. Den oppstod som en krysning mellom enkorn og gressarten geitøye. Emmer er forløperen til spelt.
Emmer er en svært næringsrik kornart. Dette kornet er rikt på fiber, og har et mykt gluten. Det er, i likhet med enkorn, et hardt korn som trenger forholdsvis lang hevetid, og egner seg derfor svært godt til gamle bakemetoder som kaldheving og surdeig. Emmer har en nøtteaktig aroma, og gir et relativt mørkt brød. Det egner seg godt både til grovt brød, mørdeiger, søt gjærbakst og kaker.
Emmer tåles godt av folk flest, og blir ofte brukt av mennesker med fordøyelsesproblemer, hveteintoleranse / glutenintoleranse. NB! Emmer anbefales ikke til de med cøliaki og hveteallergi.

Emmer - Næringsinnholdet

Emmer (helkorn, finmalt og grovmalt mel)
Næringsinnhold: Per 100g
Energi 1424 kJ / 337 kcal
Fett 3,24 g
Herav mettede fettsyrer 0,62 g
Karbohydrater 62,0 g
Herav sukkerarter 0,72 g
Protein 13,6 g
Salt 0,00g
Siktet Emmer
Næringsinnhold: Per 100g
Energi 1449 kJ / 342 kcal
Fett 2,53 g
Herav mettede fettsyrer 0,49 g
Karbohydrater 67,5 g
Herav sukkerarter 0,53 g
Protein 12,8 g
Salt 0,00g
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram