fbpx

Spelt

Spelt (lat. Triticum spelta) oppstod som en naturlig krysning av emmer, og er den tredje eldste kornsorten vi kjenner til i hveteslekten.
Spelt er kjent for sin gode smak og høye næringsverdi. Spelt blir gjerne brukt av dem som tåler vanlig hvete dårlig, ettersom det har et mykere gluten og et lavere innhold av tungtfordøyelige karbohydrater (fruktaner). Spelt har blitt veldig populært pga. disse egenskapene og folks opplevelser av å tåle det bedre enn vanlig hvete. Spelt har et høyt innhold av bl.a. jern, protein, enumettede fettsyrer, fiber og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og sink.
Spelt har gode og fleksible bakeegenskaper, og kan erstatte vanlig hvete. Vi anbefaler å benytte tradisjonelle bakemetoder med kaldheving og lite gjær.

Spelt - Næringsinnholdet

Grovmalt og finmalt Spelt
Næringsinnhold: Per 100g
Energi 1464 kJ/347 kcal
Fett 3,19 g
Herav mettede fettsyrer 0,61 g
Karbohydrater 61,7 g
Herav sukkerarter 0,89 g
Protein 13,4 g
Salt 0,00g
Siktet Spelt
Næringsinnhold: Per 100g
Energi 1498 kJ / 353 kcal
Fett 1,9 g
Herav mettede fettsyrer 0,44 g
Karbohydrater 71,4 g
Herav sukkerarter 0,49 g
Protein 11,3 g
Salt 0,00g
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram