Brun saus

(cirka 1,5 liter)

Ingredienser

100 gram smør
2,25 dl siktet spelt eller dala landhvete, evt. finmalt emmer)
1,4 liter vann
3 stk. buljongterninger (jeg brukte grønnsaksbuljong)
1 dl fløte (kremfløte fungerer fint)
Smak til med salt og pepper ( 3/4 ts salt og 1/4 ts pepper)
litt sukkerkulør for å justere brunfargen

Framgangsmåte

  1. Smelt smøret på en stekepanne, bland inn melet, og brun dette litt.
  2. Ha blandingen over i en kasserolle, og hell i vannet mens du visper dette sammen.
  3. Kokes opp under stadig omrøring.
  4. Smak til med krydder og ha i fløten.
  5. La sausen småkoke i cirka 10 minutter.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram