Brune pinner

(ca. 50 stk.)

Ingredienser

200 g rå rørsukker (evt. halvparten kokosblomstsukker)
200 gram smør (jeg brukte rapskokossmør)
2 eggeplommer
1 ss honning
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g finmalt eller siktet dala landhvete, spelt eller emmer.

Topping:
Litt eggehvite til pensling
Cirka 1 dl hakkede mandler
2 ts rå rørsukker

Framgangsmåte

  1. Pisk smør og sukker til det blir en luftig masse.
  2. Tilsett eggeplommer og honning.
  3. Bland inn alt det tørre.
  4. Del deigen i 6 like deler.
  5. Rull ut til 6 pølser, og fordel dem på 2 bakepapirkledde stekebrett.
  6. Pølsene flates ut og pensles med eggehvite.
  7. Cirka mål på de utflatede pølsene: 0,5 cm tykk, 6-7 cm bred og 20-25 cm lang.
  8. Dryss på de hakkede mandlene og litt rårørsukker til pynt.
  9. Stekes på 175 grader i cirka 10-12 minutter.
  10. Skjær stengene på skrå mens de er varme.
  11. Avkjøles og legges på en rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram