Chocolate-chip cookies

Ingredienser

200 g smør / Rapskokos-smør 
200 - 300 g rå rørsukker - juster sukkermengden etter hvor søte du vil ha de
2 egg
1 ts bakepulver
250 g finmalt emmer, spelt eller dala landhvete
1 plate mørk sjokolade
100 g peanøtter, mandler eller andre nøtter, evt. kokos

Framgangsmåte

  1. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse.
  2. Ha i eggene, ett av gangen.
  3. Bland inn melet og bakepulveret.
  4. Grovhakk sjokoladen og nøttene, som deretter blandes inn i deigen.
  5. Form små kjeks med hendene, evt. form kjeksene med 2 skjeer.
  6. Tips! Deigen er lettere å forme, om du fukter hendene /skjeene med litt vann innimellom.
  7. Fordel kjeksene på 2 stekebrett, som er kledd med bakepapir.
  8. Stekes på 190 grader, midterste rille i cirka 10 minutter.
  9. Avkjøles på rist. Kjeksene vil bli sprøere når de er helt avkjølt. Om de ikke ble så sprø som ønsket, kan du sette rista med kjeksene inn i ovnen på 100 grader i noen minutter.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram