Eplekake

Ingredienser

Deig:
125 g smør
1,5 dl rå rørsukker
2 egg
2,5 dl siktet spelt eller dala landhvete (evt. finmalt urkorn-mel + ½ ss mer melk)
0,5 ts bakepulver
2 ss melk

Garnering:
3-4 mellomstore epler
1-2 ss rå rørsukker
1 ts kanel

Framgangsmåte

  1. Smør og strø en rund kakeform (24 cm i diameter). Om du dobler oppskriften, passer det å bruke en liten langpanne (28 x 36 cm).
  2. Rør smør og sukker godt sammen, slik at det blir porøst.
  3. Tilsett eggene, ett om gangen, og deretter mel, bakepulver og melk.
  4. Ha deigen i formen. Eplene skrelles og skjæres i båter. Stikk båtene ned i røren, og legg dem tett i tett ved siden av hverandre. Dryss rå rørsukker og kanel over kaken.
  5. Stekes på 175 grader, midt i ovnen i 30-40 minutter.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram