Familiebrød

(2 stk.)

Ingredienser

1 kg finmalt Norsk Urkorn spelt (evt. dala landhvete eller emmer)
2 ts salt
7 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann)
100 gram rapskokossmør eller annet mykt smør
2 ss honning
1/2 pakke gjær

Fullkornsbrødet som ble så luftig og godt, at det nesten fikk navnet «hverdags-loff»

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Løs opp gjær og honning i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.)
  3. Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. Elt til slutt inn det myke smøret.
  4. Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer.
  5. Eltes litt, før du former til 2 brød (Jeg brukte 1,5 liters former).
  6. Du kan pensle brødene forsiktig med egg eller vann før du setter dem i ovnen.
  7. La brødene heve til cirka dobbel størrelse i brødformene, dvs ca. 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten (Jeg satte brødformene i kjøleskapet i en plastboks med lokk)
  8. Stek nederst i ovnen på 190 grader til brødene har fått en sprø skorpe, dvs. cirka 45 minutter.
  9. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram