Focaccia

Ingredienser

900 g finmalt spelt, emmer eller dala landhvete (evt. en blanding av siktet og finmalt mel for finere bakst) 2 ts tørrgjær 1,5 ts mineralsalt 1 ss honning (løses opp i vannet) 7 dl vann - lunkent, evt. noe kaldere ved langtidsheving - Flaksalt, evt. cherrytomater eller tørkede tomater i biter, hvitløkbåter, oliven og frisk basilikum el.lign. til pynt. Oljeblanding: 1,5 dl olje 1 ts timian 1 ts oregano 1 ts basilikum 1 ts rosmarin

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Løs opp honningen i vannet.
  3. Bland all væsken og det tørre sammen. Eltes litt.
  4. La heve til dobbel størrelse, dvs. cirka 1,5 time.
  5. Lag oljeblandingen, hvor du blander oljen og krydderet.
  6. Elt inn halvparten av oljeblandingen inn i deigen.
  7. Dekk en langpanne med bakepapir, før du fordeler deigen utover.
  8. Hell resten av oljeblandingen over, samtidig som du trykker små hull over hele deigen, slik at oljen trekker godt inn i foccaciaen. Evt. del foccaciaen i små firkanter før steking, slik at du lett kan brekke de fra hverandre etter steking.
  9. Dryss flaksalt over og pynt f.eks. med små cherrytomater og hvitløkbåter.
  10. Etterhev i ca. 30 minutter.
  11. Stekes på 220 grader i cirka 15-20 minutter.
  12. Legg på friske basilikumblader el.lign. når foccaciaen er noe avkjølt.

Velbekomme!

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search