Grove rundstykker med urkorn

(24 stk.)

Ingredienser

1 kg finmalt dala landhvete, spelt eller emmer
2 ts salt
7,5 - 8 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann)
100 gram mykt/flytende smør, evt. olje (Jeg brukte Berit Nordstrands rapskokos-smør)
1 ss honning
1/2 pakke gjær

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Løs opp gjær og honning i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.)
  3. Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene. Elt til slutt inn det flytende smøret. Elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin.
  4. Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer.
  5. Eltes litt, før du former til rundstykker som du fordeler på to stekebrett.
  6. Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen havregryn eller frø til pynt.
  7. Dekk til rundstykkene og la de heve i 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten om du har plass til et stekebrett der. Da kan du steke ferske rundstykker til frokost.
  8. Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram