Vafler (grove)

(ca. 18 stk.)

Ingredienser

1 liter melk
Cirka 7 dl finmalt spelt, emmer eller dala landhvete
- Tilpass melmengden til ønsket tykkelse, og du kan også bruke noe siktet mel om du ønsker en finere variant. 
1 ts bakepulver
3 ss honning eller rå rørsukker
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker 
1/4 ts kanel, evt. smak til med litt mer
1/2 ts kardemomme
3 egg
100 gram smeltet smør

Denne vaffeloppskriften passer til alle Norsk Urkorns finmalte melsorter. Du vil få ca. 18 stk. næringsrike urkornvafler, som passer like godt til hverdag som til fest.

Framgangsmåte

  1. Smelt smøret på middels varme.
  2. Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret.
  3. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør inn melka.
  4. Bruker du vaniljestang, så skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, for så å ha frøene i røren.
  5. Eggene vispes inn etter at mel og melk er blandet – det blir mindre melklumper slik.
  6. Rør til slutt inn smør/honningblandingen.
  7. Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking.
  8. Hjemmelaget jordbær-bananis er et sunt og godt tilbehør (bruk gjerne økologiske bananer og jordbær, evt. bruk andre bær). Du lager det enkelt ved å mikse like deler frosne bær og frosne biter av godt modne bananer i en foodprosessor 🙂 Bananbitene og bærene kan med fordel tine litt før du kjører det i foodprosessoren.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram