Honningkake

Ingredienser

125 g smør (jeg brukte smøremyk rapskokos) 150 g kokosblomstsukker eller rå rørsukker 220 g honning 220 g finmalt dala landhvete, spelt eller emmer 1 ts bakepulver 4 egg (mellomstore) 1 ss fersk revet ingefær 1 ss finrevet økologisk sitronskall 2/3 ts kanel 1/3 ts nellik

Framgangsmåte

  1. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og nellik.
  2. Pisk smør, sukker og eggeplommer i 2-3 minutters tid. Skal bli en lett, luftig masse.
  3. Sikt det tørre inn i smørblandingen, og ha honning, fersk-revet ingefær og sitronskall oppi. Om honningen er lite flytende, kan du sette den i lunkent vannbad før du har den oppi røra.
  4. Eggehvitene stivpiskes. Vend deretter eggehvitene forsiktig inn i røra.
  5. Kaka stekes på 145 grader i cirka 45 minutter ved bruk av liten langpanne på 32 x 24 cm. Ved mindre kakeform, må du bergne lengre steketid.
  6. Stikk bakenden av en fyrstikk i kaka mot slutten av steketiden, for å se om den er ferdig stekt. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en liten kakesmule eller to er ok.
  7. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search