Kanelsnurrer

(ca. 45 stk.)

Ingredienser

Deig:
150 g smør
5,5 dl melk
1/2 pk gjær
1/2 ts mineralsalt
3 ss honning
1,5 ts kardemomme
800 g dala landhvete, spelt eller emmer. Du kan bruke kun finmalt mel, eller en blanding av finmalt og siktet mel.
(Siktet mel har mye mindre næring)

Fyll:
200 g smør
2 dl rå rørsukker
4 ts kanel
Evt. 1 egg til pensling

Framgangsmåte

  1. Smelt smøret og bland inn melken. La væskeblandingen bli lunken, og løs opp honningen.
  2. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i væsken.
  3. Bland melet sammen med de andre tørre ingrediensene i deigoppskriften.
  4. Eltes litt; maks 10 minutter på sakte fart, om du bruker maskin.
  5. Dekkes med plast eller et bakeklede.
  6. Hev til dobbelt størrelse, dette kan ta 2-3 timer alt etter hvilken type mel og gjær du bruker. Sammalt mel og tørrgjær trenger gjerne litt lengre hevetid.
  7. Deigen vendes litt, og deles i 3 like store deler.
  8. Kjevle hver av delene til leiver på cirka 20 x 35 cm
  9. Bland sammen ingrediensene i fyllet, og smør på fyllet.
  10. Rull leiven sammen, og skjær deigrullen i 2-3 cm brede biter.
  11. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir.
  12. Heves i cirka 1- 1,5 time.
  13. pensle med egg og strø litt rå rørsukker på til pynt.
  14. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter på 225 grader.
  15. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram