Kanelsnurrer

(ca. 45 stk.)

Ingredienser

Deig: 150 g smør 5,5 dl melk 1/2 pk gjær 1/2 ts mineralsalt 3 ss honning 1,5 ts kardemomme 800 g dala landhvete (evt. spelt / emmer) Du kan bruke kun finmalt mel, eller en blanding av finmalt og siktet mel. (Siktet mel har mye mindre næring) Fyll: 200 g smør 2 dl rå rørsukker 4 ts kanel (Evt. 1 egg til pensling)

Framgangsmåte

  1. Smelt smøret og bland inn melken. La væskeblandingen bli lunken, og løs opp honningen.
  2. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i væsken.
  3. Bland melet sammen med de andre tørre ingrediensene i deigoppskriften.
  4. Eltes litt; maks 10 minutter på sakte fart, om du bruker maskin.
  5. Dekkes med plast eller et bakeklede.
  6. Hev til dobbelt størrelse, dette kan ta 2-3 timer alt etter hvilken type mel og gjær du bruker. Sammalt mel og tørrgjær trenger gjerne litt lengre hevetid.
  7. Deigen vendes litt, og deles i 3 like store deler.
  8. Kjevle hver av delene til leiver på cirka 20 x 35 cm
  9. Bland sammen ingrediensene i fyllet, og smør på fyllet.
  10. Rull leiven sammen, og skjær deigrullen i 2-3 cm brede biter.
  11. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir.
  12. Heves i cirka 1- 1,5 time.
  13. pensle med egg og strø litt rå rørsukker på til pynt.
  14. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter på 225 grader.
  15. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search