fbpx

Kokosmakroner med sjokolade

(32)

Ingredienser

  • 200 g smør (Kan også bruke smøremyk rapskokos)
  • 250 g rå rørsukker
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g finmalt emmer, spelt eller dala landhvete
  • 1/2 plate mørk sjokolade
  • 100 g mandler
  • 200 g kokos

Framgangsmåte

  1. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse.
  2. Ha i eggene, ett av gangen.
  3. Bland inn melet, bakepulveret og vaniljesukkeret.
  4. Grovhakk sjokoladen og mandlene, som deretter blandes inn i deigen sammen med kokosen.
  5. Form små kjeks med hendene.
  6. Tips! Deigen er lettere å forme, om du fukter hendene /skjeene med litt vann innimellom.
  7. Fordel kjeksene på 2 stekebrett, som er kledd med bakepapir.
  8. Stekes på 190 grader, midterste rille i cirka 10 minutter.
  9. Avkjøles på rist. Kjeksene vil bli sprøere når de er helt avkjølt. Om de ikke ble så sprø som ønsket, kan du sette rista med kjeksene inn i ovnen på 150 grader i noen minutter (prøv ca. 5 min.)

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram