fbpx

Lussekatter

Ingredienser

200 g Smøremyk Rapskokos (Steke/Bake) / smør
7 dl øko helmelk
25 g fersk gjær
1 g safran (gurkemeie kan også brukes)
2 dl rårørsukker
0,5 ts havsalt
2 ts kardemomme
1 kg finmalt spelt (evt. dala landhvete eller emmer)
Noen øko rosiner til pynt

Framgangsmåte

  1. Smelt Smøremyk rapskokos i en kasserolle, tilsett melken og varm til
    37 grader. Rør inn safran.
  2. Smuldre gjæren i en bolle og hell litt av den lunkne væsken over. Rør så ut gjæren før du rører inn resten av væsken.
  3. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland. Bland i det våte og elt på laveste hastighet eller for hånd.
  4. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 1 time.
  5. Elt deigen for hånd på et melet underlag. Del den i passe bolleemner. Deigen holder til ca. 20 store eller 30 små lussekatter.
  6. Kle to stekebrett med bakepapir.
  7. Form til forskjellige figurer og legg dem på stekebrettene.
  8. Dekk med klede og etterhev ca 1 time.
  9. Trykk rosiner til pynt på de ferdighevede figurene og pensle med egg.
  10. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min til gyldenbrune.
  11. Avkjøl på rist.

Flere gode oppskrifter finner du på www.beritnordstrand.no

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram