fbpx

Speltbrød med valnøtter

(3 stk.)

Ingredienser

Frøblanding:
1 dl linfrø (evt. males)
1 dl solsikkekjerner
1,5 dl hakkede valnøtter
3 dl kokende vann

Deigen:
500 g finmalt spelt
150 g havregryn
600 g siktet spelt (evt. bytt til mer finmalt mel)
3 ts salt
1,5 ts tørrgjær
8 dl kaldt vann

Verdens beste havre-speltbrød med valnøtter kan du bake selv – dette brødet er fantastisk godt!

Framgangsmåte

1. Vannet til frøblandingen kokes opp i en liten kjele.
2. Ha alle frø og nøtter oppi, og sett lokket på kasserollen.
3. La det stå slik til vannet har trukket inn og det har blitt avkjølt.
4. Ha så alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
5. Ha det kalde vannet oppi frøblandingen, og bland det sammen med det tørre.
6. Elt i 3-5 minutter, og la det heve i 6-8 timers tid.
7. Ha deigen over i 3 brødformer (1,5 litersformer) og la de heve til dobbel størrelse.
8. Forvarm stekeovnen til 225 grader.
9. Stek brødene i cirka 30 minutter på 225 grader. Slå så ned varmen til 190 grader og stek i 30 minutter til.
10. La brødene steke i ytterligere 10 minutter uten brødformer, for å få ekstra sprø skorper.
11. Avkjøles på rist.

 

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram