Berit Nordstrands emmerscones

Ingredienser

500 g finmalt emmer (evt. øko spelt eller dala landhvete)
2 ts bakepulver
1 ts mineralsalt
1 ss honning
0.5 dl rapsolje
2,5 -2,75 dl melk
1 egg

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken.
  3. Tilsett så rapsoljen og egget til det våte.
  4. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig.
  5. Form en stor bolle av deigen, trykk denne flat og kjevle ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse.
  6. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe “pizzastykker” med en pizzakniv.
  7. Du kan alternativt trille ut 16-18 runde boller som du flater ut litt og skjærer et par kutt i med kniv på toppen. Jeg lager alltid kaken, da jeg sjelden har tålmodighet til å trille ut boller. Vi vil ha frokosten servert med det samme. 🙂
  8. Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 minutter.
  9. Avkjøles på rist.

Scones smaker absolutt best når de er nystekte, men de kan også fryses Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på www.beritnordstrand.no

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram