fbpx

Berit Nordstrands emmerscones

Ingredienser

500 g finmalt emmer (evt. øko spelt eller dala landhvete)
2 ts bakepulver
1 ts mineralsalt
1 ss honning
0.5 dl rapsolje
2,5 -2,75 dl melk
1 egg

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken.
  3. Tilsett så rapsoljen og egget til det våte.
  4. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig.
  5. Form en stor bolle av deigen, trykk denne flat og kjevle ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse.
  6. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe “pizzastykker” med en pizzakniv.
  7. Du kan alternativt trille ut 16-18 runde boller som du flater ut litt og skjærer et par kutt i med kniv på toppen. Jeg lager alltid kaken, da jeg sjelden har tålmodighet til å trille ut boller. Vi vil ha frokosten servert med det samme. 🙂
  8. Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 minutter.
  9. Avkjøles på rist.

Scones smaker absolutt best når de er nystekte, men de kan også fryses Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på Berits Blogg

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram