fbpx

Berit Nordstrands start-brød

(2 brød)

Ingredienser

1 kg grovmalt emmer (evt. finmalt emmer)
1 dl solsikkefrø
1 dl knuste linfrø (knuses i blender eller kaffekvern)
1 dl gresskarkjerner
2 ts mineralsalt
1 ts tørrgjær
1 ss honning
7,5 dl vann

Framgangsmåte

  1. Bland sammen det tørre, inkludert tørrgjær.
  2. Rør honningen ut i 1 dl. lunkent vann. Resten av vannet bør være kaldt ved langtidsheving over natten.
  3. Ha væsken i melet.
  4. Elt gjerne for hånd eller bruk kjøkkenmaskin på sakte fart, ellers blir deigen seig og brødene tunge. Elt i 3-5 minutter bare.
  5. Dekk bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle.
  6. Settes til heving over natten på kjøkkenbenken.
  7. Del så deigen i 2 emner, og bak ut 2 brød. (Passer godt i 1,5 liters brødformer)
  8. Heves deretter til nærmere dobbel størrelse. (1,5 timer)
  9. Stek brødene i form på nederste rille på 190 grader i 55-60 minutter, evt. litt mer dersom du liker sprø skorper.
  10. Avkjøles på rist.

Flere gode oppskrifter finner du på Berits Blogg

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram