fbpx

Berits pølsebrød

(16 stk)

Ingredienser

500 g finmalt øko-spelt eller dala landhvete
3/4 ts mineralsalt
3 dl lunken helmelk (evt. vann om du ikke tåler melk)
1 ss honning
1/2 pk fersk gjær
2 egg (eggene kan erstattes med
1 dl vann, men bruk da dobbel gjærmengde eller lengre hevetid)
4 ss Smøremyk Rapskokos, eller annet mykt smør
1 sammenvispet egg til pensling Noen sesamfrø til pynt

Framgangsmåte

  1. Bland mel og salt i en bolle
  2. Lunk melken, og løs opp honningen og gjæra i melka. Eggene vispes inn i væskeblandingen helt til slutt, når honningen og gjæra er løst opp.
  3. Bland væsken inn i det tørre, og elt til du har en smidig deig (3-4 min for hånd, eller på sakte fart med maskin)
  4. Dekk til deigen og la den heve til cirka dobbel størrelse (1 time, evt. litt lengre)
  5. Elt så smøret inn i deigen og del deigen i to deler. Hver del kuttes opp i 8 biter, som rulles ut til lange pølser (14-15 cm).
  6. Fordel deigpølsene på 2 bakepapirkledde stekebrett, og trykk dem litt flate. (ca. 1 cm tykke)
  7. La heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. ca. 1 time under et bakeklede.
  8. Pensles med egg og pyntes med noen sesamfrø.
  9. Stekes til lett gyllenbrune, ca. 8-10 minutter på 225 grader midt i ovnen. (over- og undervarme)
  10. Hjemmebakte pølsebrød er kjempegode når de er nystekte, men tåler godt å fryses, og du får den samme gode ferske smaken ved å la dem tine i kjøleskap eller på kjøkkenbenken og varme dem noen minutter på 175 grader like før servering.

Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på Berit Nordstrands blogg.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram