fbpx

Horn

(24 stk.)

Ingredienser

800 g finmalt spelt, dala landhvete eller emmer, evt. halvparten siktet mel til finere bakst.
1 pk gjær
1 ts salt
120 g smør
1 ss honning
5 dl melk
2 egg

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du tørrgjær har du gjæra i melet, og bruker du fersk gjær så blander du gjæra ut i den lunkne væsken.
  2. Smelt smøret og ha oppi melka. Lunkes til nærmere 37 grader.
  3. Rør ut honningen i den lunkne væsken og visp inn eggene til slutt.
  4. Bland væsken ut i melblandingen og elt et par tre minutter.
  5. La deigen heve til dobbel størrelse (regn med 1 - 1,5 timer)
  6. Del deigen i 3 emner som du former til store runde boller.
  7. Kjevle ut hver av bollene til en leiv på ca. 35 cm i diameter.
  8. Skjær hver av leivene i 8 «pizzastykker» og rull dem opp. Begynn i den bredeste enden.
  9. Formes til små horn som du setter på et stekebrett.
  10. Etterhev hornene i 1-1,5 timer.
  11. Pensle med et sammenvispet egg og strø gjerne noen valmuefrø på til pynt.
  12. Stekes på 240 grader i ca. 8 minutter.
  13. Avkjøles på rist

 

TIPS! Disse hornene blir myke og veldig gode på smak, men husk at alt bakverk som har melk og fett i seg, raskere vil bli tørt ved lagring i romtemperatur. Derfor er det lurt å fryse det som ikke blir spist den dagen de blir bakt. Da kan du tine de på svak varme (150 grader) i 5-6 minutter, og få følelsen av helt ferske horn neste gang du spiser dem også.

 

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram