fbpx

Middagskorn

(4-5 porsjoner)

Ingredienser

1,5 liter vann
250 g helkorn emmer
1/4 ts salt

Framgangsmåte

  1. Kok opp vannet.
  2. Hell kornet oppi det kokende vannet
  3. La det småkoke i en times tid, evt. 35-40 minutter, dersom du har latt kornet ligge i bløt natten over.
  4. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
  5. Middagskorn kan serveres som tilbehør til mange forskjellige middagsretter, og er et næringsrikt og godt alternativ til raffinert ris.

Bløtlegging: Emmer helkorn kan bløtlegges natten over, slik at fytinsyre brytes ned, og det generelle næringsopptaket bedres. Da forkorter du også koketiden, og kan regne med 35-40 minutters koking når kornet har vært bløtlagt. TIPS! Om du koker en større mengde helkorn av gangen, kan du fryse det i porsjoner. Sett gjerne det ferdigkokte kornet i kaldt vannbad, så får du fortere avkjølt det før frysing. Den frosne porsjonen med helkorn vil tine på et øyeblikk, om du tar den i en kasserolle og heller kokende vann fra vannkokeren over det. La det eventuelt koke i et par minutter J

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram