fbpx

Pitabrød

(16 stk.)

Ingredienser

800 g finmalt spelt eller dala landhvete (evt. emmer)
1,5 ts. mineralsalt
1/3 pk gjær
1-2 ss. rapsolje
6 dl melk (eller vann)

Framgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Bruker du fersk gjær, blander du den ut i melken eller vannet.
  3. Skal du langtidsheve over natten, kan du la væsken være kald.
    1. (Ved bruk av lunken væske, vil heveprosessen ta 1-2 timer)
  4. Eltes i 2-5 minutter (bruk sakte fart om du bruker kjøkkenmaskin)
  5. Ha oljen i helt på slutten av eltetiden.
  6. Hev til dobbelt størrelse.
  7. Del deigen i 16 biter, og lag runde boller, som du kjevler til runde leiver, ca. 15 cm i diameter.
  8. Sett 4 pitabrød på et steke brett.
  9. Etter hev under plast i 1 time.
  10. Stekes i 6 - 8 minutter på 250 grader.
  11. Avkjøles på rist.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram