fbpx

Tortilla-lefser

(12-14 stk.)

Ingredienser

600 g emmer, spelt eller dala landhvete (siktet eller finmalt mel, gjerne en blanding)
3,5 dl vann (Forskjellige sorter mel, trekker litt forskjellig mengde vann, så juster med litt mer vann, om deigen er hard og vanskelig å kjevle ut. Juster med litt mer mel, om deigen er for klissete)
3 ts bakepulver
1 ts mineralsalt
0,75 dl rapsolje

Framgangsmåte

  1. Bland sammen det tørre.
  2. Bland oljen og vannet, og rør det inn i melblandingen. (Ikke elt voldsomt)
  3. Kjevles ut på melet bakebord til tynne leiver. Kanskje har du et lokk i passende størrelse, som du kan stikke ut lefsene med. En litt stor bakeskrape i plast egner seg godt for å løsne leiven fra bakebordet, ellers fungerer også en stekespade.
  4. Stekes på takke eller i tørr stekepanne på nokså høy temperatur.
  5. Fukt et kjøkkenhånkle, som du kan pakke lefsene inn i etter hvert som du steker dem.
  6. Om tortilla-lefsene virker litt tørre, kan du sette en brødpose utenpå kjøkkenhåndkleet, og la lefsene hvile noen minutter inni denne innpakningen. Da vil de mykne, samtidig som de holder på varmen en stund.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram