Jordbærsaus (cirka ½ liter): 1 kurv = 500 g ferske eller frosne jordbær (Frosne bær tines) 2 ss honning 1 dl lunkent vann
Framgangsmåte
Urkorn-krem:
Pisk krem av fløten, vaniljesukker og rørsukker.
Smak til med sukker til ønsket søtsmak.
Bland til slutt inn de kokte helkornene.
Hele korn trenger cirka 1 times tid å koke, men om du bløtlegger kornene i 8 -10 timer, vil koketiden kortes ned til cirka 40 minutter.
Bruk gjerne litt salt i kokevannet. (1/4 ts salt for 1,5 liter vann og 200 g korn)
Overskuddsvann helles bort etter koking. NB! Kokt helkorn kan fryses i porsjoner, slik at du kan koke en større mengde og enkelt ta opp den mengden du trenger neste gang.
Bruker du varmt vann fra vannkokeren på det frosne kornet, vil det tine lynraskt.
Jordbærsaus:
Løs opp honningen i det lunkne vannet.
Blandes med jordbærene og mikses med stavmikser til bærene er helt most.