fbpx

Urkorn-salat

(6 porsjoner)

Ingredienser

250 gram hele emmerkorn = 7-8 dl ferdig kokt emmer
Cirka 1,5 liter vann
1/2 ts salt
1 gul paprika
1 rød paprika
1 brokkoli
1 blomkål
4 gulrøtter
1/2 rød løk

Helkorn emmer er et supert alternativ til raffinert ris. Urkorn-salat er en svært næringsrik og enkel middagsrett. Kok gjerne en hel kilo helkorn av gangen, og frys det ned i små porsjoner. Med varmt vann fra vannkokeren, tar det da kun noen få minutter å varme kornet.

Framgangsmåte

  1. Kok opp vannet.
  2. Tilsett salt og helkorn, og la det småkoke i 1 time, dvs. til kornet er mykt.
  3. Om du bløtlegger kornet i 8-10 timer, vil du korte ned koketiden til 35-40 minutter.
  4. Kutt paprikaene i biter, og del brokkoli og blomkål i små buketter.
  5. Gulrøttene skjæres i små staver, og løken i biter. Når kornet er kokt, heller du det over i et dørslag, for å sile bort overflødig vann.
  6. Grønnsakene stekes/wokes i olje (evt. en blanding av olje og vann) Smak til med salt og nykvernet pepper, evt. litt grillkrydder. Grønnsakene skal stekes lett, dvs. at det bør være litt tyggemotstand når de er ferdig stekt. Jeg pleier å steke en sort grønnsaker av gangen, ettersom grønnsakene har litt forskjellig steketid. Løken skal bare så vidt surre litt i stekepanna.

Alt blandes. Kanskje ønsker du å ha litt stekt kjøtt og saus til, ellers smaker det riktig godt med bare soyasaus og/eller sweet chilisaus også. Ypperlig både til middag og som lunsj- eller kveldsrett.

Produkter i denne oppskriften

se alle våre produkter
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram